BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Íme a jövő: zsinórnélküli HDTV! Ráadásul tartalommal együtt árulják

A hálózatba kötött, de egyébként zsinórok nélküli nagyfelbontású digitális televízióké a közeljövő, amelyek egyébként az energiatakarékos LED háttérvilágítással működnek.

Ha még eladhatóbb készüléket akarnak a gyártók olyan készülékekkel rukkolnak elő amibe alapból be van építve az új formátumú dvd-k lejátszására alkalmas blue-ray eszköz is. Nagyjából ezek szűrhetők le azokból a bejelentésekből, amelyek az elmúlt órákban hangzottak el Las Vegasban, a szórakoztató elektronikai ipar évadnyitó világrendezvényén. Ilyen készülékek sorát dobja piacra a következő hetekben hónapokban a Toshiba, a Sharp, a Samsung és a Panasonic is.

A kulcsfontosságú trendekhez tartozik, hogy a jövőben a még jobb képminőséget az eddigi 120 herzes helyett a 240 herzes televíziók adják, és cél a gyártók számára, hogy ne csak a képernyőszélességben szálljanak versenybe egymással, hanem az LCD panelek vékonyságában is.

A Panasonic által bemutatott egyik legújabb modell mindössze egy hüvelykes, 2,5 centiméteres, így tényleg olyan hatást kelthet falra szerelve, mint egy képkeret. A készülékgyártók a jövőben tartalommal együtt árulják a tévéket, ebben itt Amerikában a globális cégek legnagyobb partnere a Yahoo! amely egyébként hírek szerint az idén takarékosságból önállóan nem is vesz részt a show-n.

A tartalom előretörését mutatja az is, hogy az újgenerációs tévékészülékek képernyőjén is megjelennek az érintőképernyős mobiltelefonokon megszokott widgetek, az egyszerűség kedvéért a különféle alkalmazásokat elővarázsoló ikonok. A világ vezető hálózati eszközgyártójának számító Cisco Systems EOS néven egy úgynevezett hosztolt szoftverplatformot mutatott be, amely a tartalomtulajdonosokat, -szolgáltatókat hozza össze az online közösségekkel, utóbbiak ennek a megoldásnak köszönhetően testreszabott médiatartalmakhoz juthatnak. Hódít a HD és a high speed a kamera és camcorder piacon is.

A Casio a CES-re időzítette legújabb digitális fényképezőgépének a premierjét. A világ első olyan hobbikameráját mutatta be a cég, amely úgynevezett dinamikus fotó funkcióval rendelkezik. Ennek révén a jövőben a hétköznapi felhasználók is tudnak majd mozgóképes felvételeket állóképekbe helyezni, például a születésnapi üdvözlőkártyát, egy ajándékot átnyújtó mozdulatsorral feltuningolni. amire eddig csak a profi kamerák voltak képesek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.