BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kipécézik a férgek

Egy újabb gyorsan terjedő kártevő jelent meg a PC-ken - adott ki ennek kapcsán narancs színű riasztást a Panda Security.

A „Conficker” névre keresztelt féreg fertőzi meg mostanában világszerte a számítógépeket. Az információbiztonsági cég a féreg három változatát azonosította már 2008. novemberében. Ezek az évvégi ünnepek alatt rendkívüli mértékben elszaporodtak.

– A féreg segítségével, amely egyébként a ma már rendkivül széles körben használt pendrive-okon és zenelejátszókon keresztül is képes terjedni  bárki átveheti az uralmat a gép felett. A szakértők szerint megnehezíti a féreg eltávolítását, hogy a fertőzés letölti saját maga újabb verzióit, sőt megváltoztatja a számítógép IP-címét is.

Egyes variánsok más kártevőket is letölthetnek, ami nagyszabású támadás előkészítésére is utalhat. Az alapfertőzés után a férgek újabb, kifinomultabb, pénzügyi támadásokra is alkalmas fertőzéseket tölthetnek le, például banki trójai programokat. Akik biztosra akarnak menni, azok a www.fertozottvagynem.hu oldalon ellenőrizhetik gépüket.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.