BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar "csoda" építőanyag - Építésre és szigetelésre is jó a VEKLA

2009. január 27-én a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BMGE) dísztermében mutatkozott be először a hazai szakmai nyilvánosság előtt Veres Klára feltaláló és társasága által fejlesztett Habiten anyag, amelyből széles körben gyárthatók a VEKLA elnevezésű magas és mélyépítésre alkalmas termékek.

A VEKLA a szabadalom kivonata alapján egy homogén építési technológia, amely passzív, energiahatékony és klímaváltozáshoz alkalmazkodó, kristályrács szerkezetű, terhelhető építő és szigetelőanyag egyben, valamint erre alapozott épületszerkezetek. Az év elején a feltaláló és a VEKLA-5 Zrt. már sikeresen szerepelt Európa legnagyobb építőipari szakkiállításán, a müncheni BAU 2009-en, közel kétezer kiállító között képviselve Magyarországot.

A hazai érdeklődőknek – a BMGE 250 fős dísztermében megjelent több mint 320 szakembernek és újságírónak – Veres Klára építész feltaláló, Bilinszky Ferenc, a VEKLA-5 Zrt. vezérigazgatója és dr. Várfalvi János, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületenergetikai és Épületgépészeti tanszéke hőfizikai laboratóriumának vezetője mutatta be a forradalmi építési rendszert.

Veres Klára feltaláló kiemelte: a Habiten építő és szigetelő  anyag egyben: -  azáltal, hogy az anyag szigetelőanyag is, ezért külön  szigetelést, valamint a technológiai eljárás során képzett felület nem igényel külön vakolatot. Optimális tömegű, tartós, erózióálló, fagyálló, kiváló hő és hangszigetelő, tűzálló, valamint UV és földsugárzásnak ellenálló anyag. Homogén építési technológia: a termékekből épülhet fal, padozat, födém, tetőszerkezet, fedés, falburkolat, térburkolat, homlokzati díszek és minden olyan szerkezeti elem, amelyek például faanyagból is gyárhatók. Harminc százalékkal csökkenthetőek a beruházási és üzemeltetési költségek gyorsabb beruházásmegtérülés mellett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.