BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megint megkapta a Tesco: 15 milliós bírság az adó-vevő miatt

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) piacfelügyeleti eljárásában 15 millió forintos bírsággal sújtotta a Tesco-Global Zrt.-t, mert a cég a hatóság tiltása ellenére olyan típusú rádióberendezést hozott forgalomba, amely nem felelt meg a követelményeknek - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint az NHH 2008 nyarán piacfelügyeleti eljárás keretében vizsgálta a Tesco által forgalomba hozott Technika TA719 típusú PMR adó-vevő rádióberendezést, és annak rádiótechnikai valamint elektromágneses összeférhetetlenségi követelményeknek való megfelelőségét. A hatóság megállapította, hogy a berendezés nem felel meg a Tesco által kiadott megfelelőségi nyilatkozatban is szereplő szabvány által előírt követelménynek: mellékhullámú sugárzása többszöröse a szabványban előírtaknak, használata pedig más rádiófrekvenciás eszközöket zavar.

A hatóság megtiltotta a berendezés magyarországi forgalomba hozatalát és forgalmazását, továbbá elrendelte a berendezés forgalomból történő kivonását.

A novemberi utóellenőrzés során kiderült, hogy a Tesco nem tartotta be a tiltóhatározatban foglaltakat: a boltjaiban lévő több mint 1.500 pár adó-vevőt nem vonta ki a forgalomból, azokat szabálytalanul továbbra is forgalmazta, sőt újabb készülékeket is kiszállított az áruházakba és ellentmondásosan nyilatkozott a forgalmazott készülékek mennyiségéről. Ezeket a tényeket a hatóság a bírság megállapításánál súlyosbító körülményként értékelte.

Tesco-botrányok:

Íme a szerdai Tesco-botrány! "Beetető reklámozás"

Nevetséges a Tesco! Megjött a "nyuszi"

Mi történt a Tesco csirkékkel? Embertelen körülmények között éltek az állatok?

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.