BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minden idők legnagyobb profitja - Saját rekordját döntötte meg az Exxon

Az Exxon Mobil 45,2 milliárd dolláros profitot jelentett a 2008-as évben, megdöntve ezzel az általa felállított rekordot, annak ellenére, hogy nyeresége 33 százalékot esett a negyedik negyedévben.

A világ legnagyobb, tőzsdei vállalat által megtermelt profitja eddig 40,6 milliárd dollár volt. Az Exxon azonban mai jelenésével túlteljesítette az összeget, amely szintén az ő eredménye volt – írja az AP. Az eredmény nem meglepő, tekintve, hogy tavaly júliusban a 150 dollárt is elérte a nyersolaj ára.

Az utolsó negyedévben viszont hatvan százalékkal csökkent a nyersolaj ára, amely a csúcsprofitokhoz szokott ágazatban elbocsátásokhoz és kiadáscsökkentő akciókhoz vezetett. Az Exxonhoz hasonló óriáscégek jobban viselik a krízist, mint a kisebbek, de a mai jelentés igazolja, hogy még a legnagyobbak sem érinthetetlenek.

A nettó bevétel 11,7 milliárd dollárról 7,8 milliárd dollárra esett. A tavalyi negyedik negyedév rekordjához képest a csökkenés jelentős.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.