BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minden negyedik vasutast elbocsátanak a MÁV-nál?

Tömeges elbocsátás és harmincmilliárd forintos megszorítás lehet az idén a MÁV Zrt.-nél az érdekképviseletek szerint - írja a pénteki Magyar Nemzet.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) tudomása szerint ötezer főt, azaz a vasutasok egynegyedét bocsátaná el az idén a MÁV Zrt., ezért a Vasúti Érdekegyeztető Tanács összehívását sürgeti - ismerteti a napilap.

A szakszervezet szerint kedden egy, a MÁV menedzsmentjéhez tartozó személy részéről olyan tájékoztatás hangzott el, hogy a megszorító intézkedésekben foglalt elvárásokra való tekintettel a MÁV létszámát ez évben minél előbb több mint ötezer fővel kívánják csökkenteni.

"Mivel a négyéves, illetve az idei évre vonatkozó foglalkoztatáspolitikai megállapodás ilyen méretű létszámcsökkentést sem a MÁV Zrt-nél, de összességében a tulajdonában lévő társaságok vonatkozásában összevontan sem tesz lehetővé, szükségesnek tartjuk a híresztelés valóságtartalmának vizsgálatát" - olvasható a tárgyalásokat kezdeményező levélben. Gaskó István, a VDSZSZ elnöke a lapnak nyilatkozva hangsúlyozta, jelenleg tizenkilencezer fő a vasutasok létszáma, azaz a tervek szerint egynegyedüket bocsátaná el a társaság. Mivel egy ilyen elképzelést "nem lehet elfogadni", minden bizonnyal új ponttal bővül a szakszervezet követelése.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.