BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zuhanórepülésben a Nokia

A világ legnagyobb mobilcégének haszna 69 százalékot csökkent a negyedik negyedévben. A korábbi 1,84 milliárd dollárhoz képest a cég a mostani időszakban 576 millió dollár profitot termelt.

A 69 százalékos profitcsökkenést 19 százalékos eladáscsökkenés kísérte, az eredmények rosszabbak az elemzők várakozásainál – tudósít a New York Times az AP nyomán.

A cég a teljes mobilpiacra nézve is negatív előrejelzéssel állt elő: a Nokia szerint 2009-ben tavalyhoz képest 10 százalékkal csökken a mobileszközök volumene.

Olli-Pekka Kallasvuo vezérigazgató kijelentette: a korábbinál nagyobb volatilitás, a hitelválság és a gyengülő fogyasztói bizalom mind tovább rontja a jelenlegi gazdasági környezetet.

A finn cég mobilpiacból kihasított részesedése tavaly óta egy százalékkal csökkent, így 37 százalékot tesz ki. A Nokia az év első három hónapjában piacának megtartását, a továbbiakban pedig növelését tervezi.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.