BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Egis adózott nyeresége 61,6 százalékkal nőtt

Az Egis Gyógyszergyár 4,91 milliárd forint nettó nyereséget könyvelt el a 2008. október 1-jén kezdődött üzleti évének első negyedévében, 61,6 százalékkal többet az egy évvel korábbinál - közölte a társaság a nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) szerinti konszolidált gyorsjelentésben hétfőn.

A konszolidált árbevétel 5,3 százalékkal 28,82 milliárd forintra mérséklődött. Az IFRS alapján számított, nem konszolidált adózott nyereség egy év alatt megduplázódott, 101,5 százalékkal 5,63 milliárd forintra emelkedett. A profit meghaladja az 5,55 milliárd forintos elemzői várakozásokat.

Megjegyzik, hogy a társaság a következő negyedévről előrehozott, 2,78 milliárd forint értékű szállításai a számítások szerint 1,84 milliárd forinttal járult hozzá a profithoz. A 28,51 milliárd forint nem konszolidált árbevétel 16,3 százalékkal haladta meg a bázist. Konszolidáltan az egy részvényre jutó nyereség (EPS) 631 forint, nem konszolidáltan pedig 722 forint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.