BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kergemarhakór: három év után ismét halálos áldozat Hollandiában

Január elején Hollandiában újabb áldozatot szedett Creutzfeldt-Jakob kór. A hatóságok tájékoztatása szerint jelenleg is tart a vizsgálat az eset körülményeivel kapcsolatban.

A holland közegészségügyi intézet tájékoztatása szerint januárban egy áldozatot szedett a kergemarhakór emberi változata, a Creutzfeldt-Jakob kór – tudósít a Reuters. Az intézet bejelentése szerint jelenleg vizsgálja, hogy megbetegedhetett-e valaki más is, de véleményük szerint enne kicsi az esélye.

A szivacsos agyhártyagyulladásnak ezen formája eddig összesen három áldozatot követelt Hollandiában, az előző két megbetegedést 2005-ben és 2006-ban regisztrálták. A szakértők szerint a kór fertőzött hússal és csonttal terjed, ezért 2001-ben az Európai Unió betiltotta a hús és csontliszt felhasználásával készült tápok forgalmazását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.