BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A megújuló energiarendszerekkel aratott a Bosch Thermotechnology

A Bosch Thermotechnology csoport árbevétele 7 százalékkal mintegy 3 milliárd euróra nőtt 2008-ban. A vállalat teljes árbevételének 68 százaléka Németországon kívüli eladásokból származott.

Különösen komoly eredményt mutatott a kondenzációs kazánok és a megújuló energiarendszerek (pl. hőszivattyúk és napelemes rendszerek) értékesítése. A németországi forgalom - a szövetségi kormányzat piacélénkítő programja révén - 12 százalékkal bővült különösen a napenergiás hőtechnológia-ágazatban.

A 13 ezer fős Bosch Thermotechnology növekedése – a kedvezőtlen gazdasági változások ellenére – Észak-Amerikában volt a legerősebb, amit leginkább az energiatakarékos hőszivattyúk iránt az Egyesült Államokban megmutatkozó egyre erősödő kereslet határozott meg.

A csoport elmúlt évi növekedését leginkább az ilyen, energiatakarékos fűtéstechnológiák iránti fokozott globális kereslet határozta meg részben annak révén, hogy a napkollektor termelőkapacitást évi 250 ezerről 350 ezerre emelték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.