BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

HP: Új laptop és bizakodás - Megint többen vesznek PC-t

A Hewlett-Packard (HP) ma mutatta be Pavilion dv2 laptopját. Az óriásvállalat abban reménykedik, hogy hamarosan ismét fellendül a számítógépek iránti kereslet.

A HP vezetői ma Szingapúrban úgy nyilatkoztak: az elmúlt időszak eladásai talán arra utalnak, hogy a PC-k iránti kereslet ismét növekedni kezd. A menedzsment erről a Pavilion dv2 laptop bemutatóján beszélt, kifejezve reményét, hogy az új noteszgép vásárlásra csábítja majd a kissé optimistább felhasználókat – írja a PC World.

A 12,1 hüvelykes kijelzővel és az AMD 1.5GHz Athlon Neo processzorával szerelt laptop alig nagyobb egy netbooknál, vagyis könnyen hordozható. A HP új modellje a költség tekintetében viszont a felsőkategóriás gépekhez hasonlítható, 1 299 dolláros árával (290 ezer forint) körülbelül a Sony Vaio P-nek felel meg. A noteszgépet külső DVD-ROM-mal és választható ATI videókártyával forgalmazza a HP.

A HP azt reméli, hogy a termék ár-érték aránya nagy vonzerőt jelent majd. Chin Hon Cheng, a vállalat ázsiai térségért felelős alelnöke szerint a Pavilion dv2-t akár magasabb áron is piacra dobhatták volna, de ebben az esetben nem értek volna el elegendő potenciális vásárlót.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.