BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kellemesen meglepte a Wall Streetet az Oracle

Az Oracle a gazdasági válság közepette a befektetők várakozásainál jobban teljesített az eladások és a profit terén is. Szintén a cég iránti bizalmat növeli, hogy – a riválisokkal ellentétben – bejelentették az első osztalékfizetést.

A jelen helyzetben a cégek inkább elutasítják az osztalékfizetést a takarékosság érdekében, ezért is okozott kellemes meglepetést az Oracle osztalékfizetési bejelentése. A vállalat az eladások és a profit terén is jobban teljesített a Wall Street várakozásainál – jelenti az AP.

A harmadik pénzügyi negyedévben az Oracle 1,33 milliárd dollár bevételt gyűjtött az előző év hasonló időszakában könyvelt 1,34 milliárdhoz képest. A részvényenkénti 35 centes haszon 3 centtel magasabb az elemzői várakozásoknál. Az 5,45 milliárd dolláros eladási adattal két százalékkal teljesíti túl az Oracle a tavalyi évet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.