BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már a GE-nek sem ad védelmet a sokoldalúság

Kíméleten helyzet alakult ki a makrogazdaságban: a pénzügyi szolgáltató szektor teljes vesztesége legalább 2000 milliárd dollár körül várható, a rendszer hitelezési kapacitása mintegy 5000 milliárd dollárral csökkent.

Már a General Electricnek sem ad teljes védelmet sokoldalú portfóliója” – áll abban a levélben, amelyet a világ egyik legnagyobb cégcsoportjának elnök-vezérigazgatója intézett cége befektetőihez.

Jeffrey R. Immelt ugyanakkor alapvetően derűlátó, ezt leginkább a 19 milliárd dolláros készpénzállományra, a 172 milliárdos infrastrukturális termék- és szolgáltaltás-rendelésállományra alapoz, de számít az a 15 milliárdos tőkeemelés is, amelyet a GE-nél olyan időszakban hajtottak végre, amikor lényegében befagyott a likviditás. Ám most sokkal többről van szó, mint egy ciklus átvészeléséről.

Ezt jelzi a befektetői bizalom megcsappanása is. A cég honlapja szerint március 4-én 6 dollárt sem adtak egy olyan GE-papírért, amely 2007 őszén 42 dolláron cserélt gazdát. A csoport 2009-re három fő célt tűzött maga elé: növelni kívánja piacvezető pozícióját az infrastruktúra- és a médiaszektorban, kihasználja a GE-üzletágak ciklikus előnyét, és egy összpontosítottabb GE Capital Finance üzletágat hoz létre.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.