BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb vezéráldozat az autóiparban - Fejcsere a Peugeot Citroennél is

Franciaország legnagyobb autógyára, a PSA Peugeot Citroen menesztette elnök-vezérigazgatóját az óriás veszteségek és a szükséges, nagymértékű létszámcsökkentési program bejelentése után.

Christian Streiffet azért távolították el tisztségéből, mert "rendkívüli nehézségek" támadtak az autóiparban - közölte a francia cég. Utódja Philippe Varin, a Corus angol-holland acélcsoport jelenlegi elnök-vezérigazgatója lesz, aki június elsejével veszi át a vállalat vezetését – írja a BBC.

Thierry Peugeot személyesen jelentette be az igazgatótanács döntését, amely egyhangúlag szólt Streiff távozása mellett. A távozó vezér alig két évet töltött a Peugeot Citroennél, korábban az Airbus menedzsereként dolgozott.

Streiff lemondását nem sokkal egy újabb óriáscég fejének távozása követte. A mai hírek szerint Barack Obama felállította székéből Rick Wagonert. A General Motors feje tehát több hónapos céges válságot követően lehull és egyúttal ismét felmerül annak lehetősége, hogy az amerikai kormányzat hagyja csődbe menni az autóipari céget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.