BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyorshír! Nem fizet osztalékot az OTP! Csányinak is kellemetlen

Nehéz, ám indokolt döntés volt, hogy az OTP Bank a 2008. évi eredmény után nem fizet osztalékot – mondta Csányi Sándor elnök-vezérigazgató a hitelintézet mai közgyűlésén. Hozzátette: őt magát is kellemetlenül érinti a javaslat, hiszen vannak hitelei a részvényei mögött, de be kell látni, hogy a jelen helyzetben csak ez tűnik helyes lépésnek.

Az elnök-vezérigazgató tájékoztatása szerint az osztalék elmaradására vonatkozó javaslat két fő okkal magyarázható. Egyrészt a pénzügyi felügyelet arra hívta fel a hazai piaci szereplőket, hogy a tavalyi eredmények után ne fizessenek osztalékot.

Másrészt – bár a bank tőkehelyzete stabil – a külső körülmények, a makrogazdasági helyzet alakulása nem látható előre, így indokolt, hogy a hitelintézet ily módon is erősítse pozícióit – hangsúlyozta Csányi Sándor.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.