BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meglepően jó eredmények, rózsás kilátások a BlackBerry gyártójánál

A BlackBerryt gyártó Research In Motion (RIM) a vártnál erősebb negyedéves eredményekről számolt be és rózsás képet adott a következő időszakról, jelezve, hogy az okostelefonok gyártása a válság idején is jó üzlet.

21 százalékos raliba kezdtek a RIM részvényeik, miután a cég nyilvánosságra hozta negyedéves eredményeit. Eszerint eddig 25 millióan váltak BlackBerry tulajdonossá, 518 millió dollár fölé emelve a vállalat negyedéves profitját (egy évvel korábban a haszon 412 millió dollár volt) – írja a Reuters.

Az eredmények kellemes meglepetést okoztak az elemzőknek, különösen azután, hogy a RIM februárban arra figyelmeztetett: a vártnál gyengébb teljesítménnyel érdemes számolniuk. A cég bevétele 1,88 milliárd dollárról 3,46 milliárd dollárra emelkedett. A következő negyedévben 3,3-3,5 milliárd dolláros bevételre számít a következő negyedévben és reményei szerint újabb 3,7-3,9 millió új előfizetőt szerez.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.