BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minden szektorban költséget csökkent a Daimler

A Daimler vezérigazgatója ma mintegy hétezer befektető előtt közölte: minden ágazatban szigorú költség- és osztalékcsökkentésre lehet számítani, mivel a vállalat csak az év második felére jut túl a válság legnehezebb időszakán.

Dieter Zetsche hangsúlyozta: a második világháború óta most először zsugorodik a gazdaság és bár az autóipar nem tartozik az okozók közé, hatásait teljes mértékig megszenvedi. A Daimler vezére a befektetők előtt arról beszélt: a cég tartja magát a szigorú költségcsökkentéshez minden részleg tekintetében, ugyanakkor nem adott információt arról, összesen mekkora megtakarítást irányoz elő – tudósít az AP.

Zetsche egyben megerősítette, hogy a 2008 negyedik negyedévében bejelentett veszteséget követően a vállalat a 2009-es év első szakaszát is mínuszban zárja majd, részleteket erről sem közölt, mint ahogy a kilátásokról sem nyilatkozott. Annyit biztosan lehet tudni, hogy a cég 70 százalékkal csökkenti osztalékát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.