BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szabályos a diffúzor - döntött a FIA-testület

Szabályosnak ítélte a Forma-1-ben szereplő Brawn GP, Toyota és Williams csapatok által használt diffúzorokat a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) fellebbviteli bírósága.

A három istálló által használt hátsó légterelők, áramlásgyorsítók alkalmazását a rivális Ferrari, a Red Bull, a Renault és a BMW-Sauber támadta meg, mert szerintük ellentétesek az idei évre vonatkozó szabályokkal - írja a bama.hu az MTI alapján.

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt tett panaszt a versenybírók elutasították, így a három kritizált istálló Melbourne-ben és másfél hete, a Malajziai GP-n is ezzel indulhatott, s halmozott sikert sikerre.

A szakemberek szerint a döntés óriási jelentőséggel bír, hiszen úgy vélik: amellett, hogy az érintett istállók megtarthatják az első két futamon szerzett pontjaikat, az eddig kettőből kettőt nyert Jenson Button és csapata, a Brawn GP ebben az esztendőben mindent vihet.

A szakértők szerint a három csapat által használt diffúzorokkal körönként 0.5 mp-cel gyorsabbak lehetnek az autók.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.