BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szavazzunk mobiltelefonnal!

A két év múlva esedékes oroszországi választásokon a szavazásra jogosultak akár mobiltelefonon is leadhatják a voksukat, egy a közelmúltban elfogadott ottani törvény szerint.

Az orosz parlament új törvényt fogadott el a közelmúltban, amely az ottani állampolgárok számára lehetővé teszi, hogy a 2011-re időzített következő parlamenti választásokon 2011-ben már mobiltelefonon is leadhassák szavazatukat - jelenti a Ria Novosztyi. Az orosz hírügynökség az információ forrása kapcsán Vlagyimir Csurovra a választási bizottság vezetőjére hivatkozik.

A szavazó rendszer minden Java-technológiájú mobiltelefonnal kompatibilis. A tervek szerint a választások előtt a mobilon szavazni kívánóknak el kell majd küldeniük a választási bizottsághoz azt a telefonszámot, amelyen voksolni fognak. A választás napján erre a számra küldi el a rendszer a speciális voksolóprogramot, amit csak egyszer használhat a készülék tulajdonosa, utána a rendszer blokkolja azt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.