BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Drasztikus átalakítás a Shellnél - 24 ezer állás veszélyben

Az olajtársaság mai bejelentése szerint drasztikus változtatásokra kerül sor a cég struktúráját illetően. Az átalakítás 24 ezer alkalmazott pozícióját érinti.

Egyelőre nem ismertek az olajtársaság terveinek részletei, de sejthető, hogy több divízió átcsoportosítására, illetve összevonására kerül majd sor. A Times Online tudósítása szerint a Shell tervei 24 ezer munkatárs állását sodorják veszélybe, ez a vállalat teljes állományának csaknem egyötödét jelenti. A lapnak nyilatkozó informátorok szerint a felsővezetők 30 százaléka is kénytelen lesz távozni a cégtől.

A Shell vezetősége várhatóan a ma kezdődő két napot megbeszélés sorozaton értesül majd a részletekről. A döntés az új vezérigazgató első, az átalakítást célzó lépése. Igaz, Peter Voser neve már tegnap is felmerült, amikor a cég bejelentette: távozik a gáz- és energia üzletág vezetője.

Linda Cook pályázott és alulmaradt a vezérigazgatói posztért folyó versenyben és most közös megegyezéssel távozik a Shelltől és ez a döntése 800 ezer fontjába (257 millió forint) kerül. Ezt az összeget hűségjutalomként kapta volna meg Cook, amennyiben legalább 2011-ig a cégnél marad.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.