BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatott az adókedvezmény – Ugrásszerűen nőtt az autóeladások száma Kínában

Kína már januárban a világ első számú autópiacává vált, a múlt hónapban pedig újabb 36 százalékkal több autót adtak el az ázsiai országban. A növekedést a vásárláshoz kapcsolódó adókedvezmény is segíti.

Az év eleje óta már nem az Egyesült Államok, hanem Kína a világ legnagyobb autóipari felvevőpiaca. A múlt év végéig az eladások száma stabil 20 százalékkal növekedett havonta. Az áprilisi kiugró eredmény az autóvásárláshoz kapcsolódó adókedvezménynek is köszönhető – írja a Times Online. Áprilisban összesen 1,15 millió személyautó, busz és teherautó talált gazdára Kínában.

A fejlődő országok egy ideje az autóipari konszernek fő célpontjai, de a gazdasági válság ezeket az államokat is elérte. Ennek ellenére áprilisra nézve India is az eladások növekedéséről számolt be. A 4,2 százalékos emelkedést itt is a cégeknek nyújtott adókedvezmény és az alacsonyabb hitelköltségek hajtotta. Az indiai automobil szövetség arra figyelmeztetett, hogy ezeket az adatokat nem szabad a kilábalás jeleként értelmezni.

A Suzukit mindenesetre az indiai kereslet mentette meg attól, hogy mínuszba kerüljön a negyedik negyedévben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.