BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mol: 114,8 milliárd forint veszteség az első negyedévben

A Mol Nyrt.-nek 114,8 milliárd forint nettó vesztesége volt az első negyedévben, szemben az egy évvel korábbi 65 milliárd forint profittal - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján gyorsjelentésben kedden.

Az elemzők az első negyedévre 78,6 milliárd forint veszteséget vártak. A konszolidált, nem auditált, a nemzetközi számviteli elveknek (IFRS) megfelelő eredménykimutatás szerint a csoport 632,6 milliárd forint bevételt ért el az első három hónapban, ami 20 százalékkal kisebb a tavalyi 786,1 milliárd forintnál.

A közlemény idézi Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgatót, aki elmondta, hogy az első negyedévben tovább súlyosbodott a gazdasági recesszió, ami miatt csökkentek a finomítói és petrolkémiai árrések.

A társaság ugyanakkor mindent megtesz a piachoz való optimális alkalmazkodás és erős pénzügyi pozíciójának megőrzése érdekében.

Céljuk egy még erősebb pénzügyi pozíció elérése azért, hogy a gazdasági fellendülés idején kínálkozó lehetőségek jól ki tudják használni

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.