BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

ÖkoPlusz - Hat éven belül minden panel lakásra sor kerülhet

Horváth Csaba főpolgármester-helyettes és országgyűlési képviselő ma bemutatta a Panel- és ökoprogram továbbá a budapesti ÖKOPlusz program eredményeit. A szocialista politikus hangsúlyozta, hogy a világválság ellenére gyorsítják az iramot, így öt-hat év alatt minden panel lakásra sor kerülhet.

„A világválság miatti megszorítások nincsenek kihatással a Panelprogramra. A Kormány - jól lehet elsődleges feladatának a válságkezelést tartja - mégis úgy döntött, hogy ezt a sikeres programot nem függeszti fel!” – mondta Horváth Csaba a sajtó képviselőinek. Horváth Csaba kifejtette: „Pályázatokban nem lesz rendszerszintű változás, sőt az Önkormányzati Minisztérium beépíti a jelenlegi pályázatok tapasztalatait.” 

Horváth Csaba szerint a Panelprogram igazi országos programként való megindítása az MSZP kormányra kerüléséhez köthető, hisz 2001-ben csak 141 pályázó volt, 2004-ben már 429 ház pályázott, 2005-2006-ben 1500-1500 ház, tavaly már 1800 lakóközösség adta be pályázatát! Minden évben növekedett a panelprogramban résztvevők száma. Az új döntés értelmében az idén a program már elérheti 65 milliárdos mértéket és a 260-270 ezer lakást.


 
Horváth Csaba elmondta: „a kormányzat döntéseivel segíti, hogy Budapest sikeres ÖKOPlusz programjába minél több lakótelepen élő fővárosi be tudjon kapcsolódni.  A fűtéskorszerűsítést segítő ÖKOPlusz program pályázat leadási határidejét Július 31-ig meghosszabbították. A kormány összesen 5 milliárd forintot irányozott elő a fővárosi lakások egyedi mérésű fűtéseinek kialakítására.

Akik csatlakoznak a programhoz, azoknak 2008. január 1-ig visszamenően 10 százalékos alapdíj-csökkentést biztosítanak. A lakóközösségek 2009. július 31-ig állami támogatásból fedezhetik a támogatásra jogosult költségek 50 százalékát, lakásonként maximálisan 77 000 forintot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.