BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elmarad a holnapi pilótasztrájk - Megállapodtak a Malévnál

Megegyezett a Hunalpa, a pilóták szakszervezete a Malév menedzsmentjével kedden, így felfüggesztette a szerdára meghirdetett munkabeszüntetést.

Óvári Tamás a Hunalpa elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a légcsavaros gépeket vezető pilóták számára követelt 30 százalékos béremeléstől elálltak. Abban azonban megállapodtak a munkáltatóval, hogy a bértömeg változatlansága mellett átalakítják a fizetési struktúrát.

Hegedűs Ádám, a légitársaság kommunikációs vezetője hozzátette, hogy december 31-ig dolgozzák ki a bérstruktúra átalakítását. Az is a megállapodás része, hogy a légitársaság nem foglalkoztat külsős pilótákat, és hosszú távon szabályozzák az elbocsátás rendjét.

A szezonálisan jelentkező többlet pilóta-igényt is Malév munkavállalókkal elégítik ki. Az elbocsátási rendszer újraszabályozásánál pedig a pilóták kérésének megfelelően nagyobb hangsúlyt helyeznek a senioritásra - mondta Hegedűs Ádám.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.