BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Munkahelyi zenehallgatással a kevesebb betegszabadságért

Egy friss kutatás szerint Nagy-Britanniában akár évente hétmillió munkaóra betegszabadságot lehetne megspórolni, ha a dolgozók zenét hallgathatnának munka közben – írja a HR Magazine.

A több mint kétezer brit munkavállaló megkérdezésével készült kutatásból kiderült, hogy munkakörtől függően a dolgozók 28-60 százaléka azt állítja, kevesebbet lenne betegszabadságon, ha zene szólna munkahelyükön. A leginkább a raktárakban dolgozók érzik úgy, hogy ez kedvező hatással lenne rájuk, a legkevésbé pedig a kiskereskedelmi üzletekben dolgozóknak hiányzik a muzsikaszó.

A kutatást a MusicWorks nevű szervezet készíttette, amely a zenehallgatás kedvező hatásainak bemutatását tűzte ki céljául. Szóvivőjük szerint a felmérés megmutatta, hogy ahol ez lehetséges, a dolgozók örülnek, ha zenét hallgathatnak, és így javítható a munkavállalói morál. Ennek előnyei közé tartozik a kevesebb betegszabadság, és a növekvő termelékenység.

Az ilyen serkentő eszközökre szükség is van, mivel a elbocsátások, és a további leépítésekről keringő híresztelések károsak a munkavállalók mentális egészségére. Így a gazdasági válság azokra is veszélyes, akik végül megőrizhetik munkahelyüket – írja egy friss dán felmérés alapján a Copenhagen Post.

A Ledernes Hovedorganisation munkaadói szövetség 626 cégvezetőt és menedzsert felölelő vizsgálatából kiderült: a megkérdezettek egyharmada (34 százaléka) szerint „romlottak” vagy „sokat romlottak” a munkakörülmények cégüknél.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.