BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Útfelújítások Pest megyében, 3,6 milliárdért

Újabb útszakaszok felújítása kezdődött el Pest megye déli részén, összesen mintegy 35 kilométeren, a Közép-Magyarországi Operatív Program (KMOP) égisze alatt. A projekt költségvetése az alkalmazott tartós műszaki megoldásoknak köszönhetően kiugróan magas, 3,6 milliárd forint.

A most elindított projektbe a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. öt mellékút egyes szakaszainak felújítási munkálatait vonta össze. A Soroksár és Ócsa közötti útszakasz burkolata a forgalmi terhelés hatására deformálódott, néhol repedések látszanak. Egyes helyeken kátyúsodás mutatkozik.

A jobb teherbíró képességű pályaszerkezet kialakítása érdekében a felső aszfaltréteg és az alatta lévő bitumenes alapréteg helyére helyszíni hideg újrahasznosítással előállított réteg kerül. A burkolat mindkét oldalát kiszélesítik, így a felújított útszakasz 7,5 méter széles lesz. Az Alsónémedit tehermentesítő 4617-es úton burkolatszélesítés szükséges. A meglévő felület rossz állapotú, ezért marás után

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kötelező nyílt közbeszerzési eljáráson a COLAS Építő Zrt.-t, valamint az EuroAszfalt Kft.-t választotta ki a munkálatok kivitelezésére. A projekt összesen 35 kilométernyi útszakaszt érint, összes költsége 3,6 milliárd forint, amit az Európai Unió támogatási alapjai fedeznek.

A KMOP keretében 14 projekt révén több mint 30 négy és öt számjegyű útszakasz felújítására kerülhet sor a Pest megyében 2008–2009 folyamán. Néhány útszakaszon – például Dunavarsányban, Alsónémediben, Majosházán – már ősz óta folynak a munkálatok.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.