BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Ford önerőből is győzi a válságot

A Ford – az elemzők kellemes meglepetésére – 2,3 milliárd dolláros profitot jelentett a második negyedévben, adósságcsökkentő lépéseinek köszönhetően.

Az Egyesült Államok második legnagyobb autógyára a június 30-val végződő negyedévben részvényenként 69 cent pluszt gyűjtött, ellentétben az előző év hasonló időszakával, amikor minden papíron 3,89 dollár veszített – jelenti az AP.

A jó eredmény részben az adósságállomány csökkentésének köszönhető. A Ford márciusban döntött úgy, hogy részvénycserével 7,7 milliárd dollárral mérsékli tartozásait. A művelet 3,4 milliárd dollár pluszt termelt a Fordnak. Ugyanakkor a cég az egyszeri tételeket, így az említett cserét leszámítva is mindössze 21 centet (összesen 421 millió dollárt) veszített volna részvényenként. A Thomson Reuters elemzői 50 centes részvényenkénti veszteséget vártak.

A Ford ebben az évben összesen 10,1 milliárd dollárral csökkentette adósságállományát és várhatóan további lépéseket tesz ez ügyben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.