BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

„Abnormálisan” magas, 50 millió eurós végkielégítést kaphat a volt Porsche-vezér

Abnormálisnak bélyegezte a német SPD konzervatív szárnyának a feje, Johannes Kahrs a Porsche sportautógyártó exvezére, Wendelin Wiedeking 50 millió eurós végkielégítését, a CDU/CSU pénzügyi szakértője szerint pedig ez az egész rossz jelzés a pénzügyi világ számára.

Holott Wiedeking bejelentette, hogy a pénz felét jótékonysági célra fordítja, és az sem mellékes, hogy a Porsche AG tulajdonosa, a Porsche és a Piëch család eredetileg 140 millió eurót ajánlott fel neki, csak hogy lemondjon.

Jobst-Hubertus Bauer, Wiedeking ügyvédje a Reutersnek elmondta: ügyfele nem is igényelt ekkora összeget, ugyanakkor a Porsche felügyelőbizottságának szakszervezeti delegáltjai nem is egyeztek volna bele.

Ráadásul a szerződés szerint az idei üzleti évben a távozó vezér legalább 170 millió euróért dolgozott, és az összeg az üzleti eredmények függvényében elérhette a 260 milliót.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.