BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Élénkülőben az amerikai lakáspiac

Az Egyesült Államokban idén júniusban immár az egymást követő harmadik hónapban növekedett a használt lakások forgalma - közölte a National Association of Realtors (NAR) szervezet.

Éves rátán 4,89 millió lakást adtak el, a májusban feljegyzett 4,77 millióval szemben. Ám a lakásárak még mindig 15,4 százalékkal elmaradnak az egy évvel ezelőtti szinttől - jelenti a BBC.

Az átlagos eladási ár jelenleg 181 ezer dollár. Lawrence Yun, a NAR vezető közgazdásza mindenestre úgy vélte: a lakáspiac gyógyulóban van. A lakáseladások számának növekedése az Egyesült Államok minden fontosabb régiójában megfigyelhető volt - tette hozzá. A javulás egyik fő oka az adókedvezmények növelés volt.

A Barclays Capital elemzője szerint is lassan eléri a mélypontot az ingatlanpiac. Ugyanakkor az élénkülés egyik oka a bedőlt jelzáloghitelekkel terhelt ingatlanok nyomott áron történő értékesítése. A lakáseladások terén a június hagyományosan az egyik legerősebb hónap, mivel a családok az iskolakezdés előtt igyekeznek új ingatlanhoz jutni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.