BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Feltámadt poraiból a Motorola

A Motorola a várakozásokkal ellentétben pozitív eredménnyel zárta a második negyedévet.

Az elemzőket meglepve a Motorola a most lezárult negyedévben több mobiltelefont adott el, mint az előző három hónapos időszakban – jelenti az AP.

A július negyedikével végződő negyedévben a vállalat 26 millió dollár profitot termelt, ez részvényenként 1 centet jelent. Az előző év hasonló időszakában a profit mindössze 4 millió dollár volt.

Bár a mostani jó eredményt számtalan egyszeri tétel javította, a Motorola mégis felülmúlta az elemzői várakozásokat, amelyek részvényenként 4 centes veszteséget vártak a vállalattól.

Az első negyedévi 14,7 millió után a Motorola 14,8 millió mobiltelefont értékesített.

A vállalat 2007-ben veszítette el első helyét a mobilkészülék piacon, amelyet azóta a Samsung vezet. A vállalat problémáinak súlyára jellemző, hogy tavaly év elején a részvényesek fontolóra vették: leválasztják a veszteséges mobilkészülék-gyártó üzletágat a cégről.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.