BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Íme, az autógyár, amely rekord profitot ért el

A Hyundai a második negyedévben 650 millió dollárnak megfelelő nettó profitot jelentett. a cég szóvivője szerint ez a legmagasabb összeg, amelyet az autógyár valaha jelentett egy negyedévre vonatkozóan.

A világ ötödik legnagyobb autóipari csoportja, a Hyundai Motor Co. A június 30-val végződő negyedévben 650 millió dolláros profitot ért el, szemben az előző év hasonló időszakában könyvelt 546,9 millió dollárral.

A globális autópiac gyengélkedését a kínai és indiai eladások egyensúlyozták ki. Kínában 56 százalékkal, Indiában 9,7 százalékkal több Hyundai kelt el a negyedévben. A szóvivő szerint a most bejelentett negyedéves profit rekord a vállalat történetében – írja az AP.

Az eredmény egyben négy negyedéven át tartó negatív tendenciát tör meg – a cég agresszív terjeszkedéssel billentette ismét pozitívba egyenlegét. Bár 2009-ben az autók iránti kereslet 15 százalékkal csökkent, a Hyundai most először a globális autópiac 5 százalékát szerezte meg. A legnagyobb Dél-koreai autógyártó júniusban 9,6 százalékkal több autót adott el, mint az előző év júniusában.

A vállalat kedden jelentette be első hibrid modelljének érkezését. Részletek és fotók itt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.