BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mégsem kellenek az érintőképernyős mobilok?

A tajvani High Tech Computer (HTC) csökkentett a 2009-es évre vonatkozó eredmény-kilátásait, mivel sem a Google Android, sem a Windows operációs rendszerrel szerelt mobilok nem fogynak a vártnak megfelelően.

A HTC eredetileg 10 százalékos növekedést tervezett a 2009-es évre, most azonban az előző évhez képest enyhe csökkenésre számít.

A második negyedévben nem csak az eladások száma, de a készülékenkénti ár is csökkent, az első negyedévi 364 dollárról 358 dollárra (az előző év második negyedében az ár még 381 dollár volt) – írja a PC World.

A vállalat Kína 3G hálózatának a vártnál lassabb fejlődését, valamint egyes modellek bemutatásának elhalasztását jelölte meg a prognózis módosításának okaként.

Az IDC elemző cég szerint az okostelefon-piacon árháború alakult ki, ami nyomás alatt tartja a gyártókat. A HTC ezzel kapcsolatban közölte: nem engedi, hogy az árprés hatására csökkenjen a felhasználói élmény, továbbra is a középső harmadban tartja készülékeinek árait.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.