BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Most a hiénáké az irodaterep

Nyugaton Londonban, keleten Moszkvában a legaktívabb az ingatlanbefektetési piac

Lassan, de magára talál Európában a befektetési piac, főleg Londont célozták meg a nyílt végű alapok, de Németországban is elég sok a tranzakció. Persze még jócskán elmarad az összvolumen akár csak az egy évvel ezelőtti első fél évhez képest is, de azért már van mozgolódás.

A hiénáké most a terep. Megvárták, míg lezuhantak az árak, és most igyekeznek bevásárolni. Kiváló lehetőségeik vannak, mert a tulajdonosok a rájuk nehezedő kényszer miatt inkább megválnak az ingatlanaiktól a likviditásuk javítása érdekében.

Természetesen főleg az irodaházakat részesítik előnyben a befektetők, ám újabban a kiskereskedelmi szektor is felzárkózott, méghozzá azért, mert az üzemeltetők-tulajdonosok egy része nem képes fizetni a hitelek magas törlesztőrészleteit, és egyre több üzleti ingatlan a bankhoz kerül át.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.