BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zöld iparági fejlesztések amerikai támogatással

Magyarországra alapozza közép-európai stratégiáját a fenntartható környezeti és energetikai megoldásokban érdekelt, washingtoni székhelyű Global Environment Fund (GEF) kockázati tőke társaság.

A Financial Times, brit gazdasági napilap az idén „Sustainable Investor of the Year” díjjal ismerte el a társaság tevékenységét, köszönhetően a természeti környezet és az emberi egészség megóvása érdekében, az elmúlt 20 évben világszerte tett fenntartható befektetéseinek.
 
A GEF hazai és regionális fejlesztéseinek elsődleges célterülete a hulladékgazdálkodás és a környezettudatos energiatermelés. Ezen a területen jelenleg két társaságban rendelkezik többségi tulajdonrésszel: a Greenergy-ben 68, a Terszol-ban pedig70 százalékot birtokol.
 
A GEF idáig 50 millió dollárt fektetett be hazánkban e két cégcsoporton keresztül, és még legalább 30 millió dollár befektetését tervezik a közeljövőben. Ezen túlmenően is terveznek tőkebevonást a régiós terjeszkedés érdekében.


 
A GEF minden befektetésekor új tőkével járul hozzá az adott vállalat fejlődéséhez, de legalább ekkora jelentőséggel bírnak az általuk közvetített vállalatirányítási és környezetvédelmi elvárások – vallja Scott Vicary, a GEF közép-európai ügyvezető igazgatója. Ez a fajta versenyelőny nemcsak a hazai, de a régiós piacokon is kamatoztatható és kedvezően érinti Magyarország regionális pozícióját is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.