BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Balaton is megérzi a válságot

Visszaesett a hazai kereskedelmi szálláshelyek forgalma. A külföldi turisták száma 14, a belföldi vendégeké pedig 9 százalékkal volt alacsonyabb az év első felében, mint 2008 azonos időszakában.

A vendégéjszakák száma 12, illetve 10 százalékkal csökkent a vizsgált időszakban – áll a KSH frissen ismertetett jelentésében.

1,65 millió honfitársunk 3,6 millió vendégéjszakát töltött pihenéssel 2009 első felében, ez 9 százalékkal marad el a múlt év azonos időszakában regisztrált adattól.

A vendégforgalom tekintetében az ország egész területén visszaesést lehetett tapasztalni. A Balatonon, illetve Budapesten az év első felében a bruttó árbevétel 3, illetve 16 százalékkal, a vendégforgalom pedig 12, illetve 16 százalékkal maradt el az előző év azonos időszakának eredményétől.

A külföldi vendégek száma 2009 első felében meghaladta az 1,32 milliót, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma pedig a 3,73 milliót.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.