BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Energiahatékonyság uniós pénzből

Húsz magyar cég energiaauditja készül el uniós támogatással

Az energiahatékonyság költségcsökkentő szerepe áll az európai kamarákat tömörítő Eurochambres által koordinált Change projekt középpontjában.

A Change keretében többek között húsz magyarországi vállalkozás energiaauditját és további negyven cég kérdőíves felmérését végzik el. A Change az Intelligens energia – Európa II. (IEE II.) program társfinanszírozásával működik. Az IEE II. keretében az idén 69 millió euró fordítható energiahatékonysági projektekre.

A projekt fő célja, hogy a kamarák szakértői tájékoztassák a kkv-kat a konkrét lehetőségekről, és érdemi segítséget nyújtsanak energiafelhasználásuk optimalizálásához. Szerencsés esetben akár 10-20 százalékos energiamegtakarítás is elérhető a bevont vállalkozásoknál – mondta lapunknak Pálmay Flóra, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) nemzetközi igazgatóhelyettese.

Magyarországról 40 vállalkozás kérdőíves felmérésére és 20 cég ingyenes energiaauditjára készül az MKIK és a másik résztvevő, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Emellett az idén és jövőre szakmai konferenciákat is terveznek az uniós energiapiac szabályozásának legfontosabb kérdéseiről, a megújuló energiák támogatási rendszeréről és az energiahatékonyság javítását szolgáló jó gyakorlatokról. Az MKIK három helyen – Budapesten, Székesfehérváron és Szombathelyen – tart ilyen tanácskozásokat.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.