BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hodász István vezeti a gyógyszeripari óriást

Szeptember 30-ával lemondott az Egis Nyrt. vezérigazgatói posztjáról Gál Péterné; az új vezérigazgató Hodász István, a társaság jelenlegi kereskedelmi igazgatója - közölte az Egis a Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán.

A távozásával kapcsolatos érdeklődésünkre lapunknak azt mondta: „Magyarországon még szokatlan, hogy saját elhatározásából válik meg valaki egy vezetői állástól, én azt teszem. Sok helyen ez természetes, magam is annak tartom”. Úgy érzi, sok évtizedes munka után végre több ideje lesz a családjára és a barátaira. Az üzletasszony továbbra is a társaság igazgatóságának tagja marad.

Gál Péterné javaslatára az igazgatóság Hodász Istvánt, az Egis kereskedelmi igazgatóját választotta új vezérigazgatónak 2009. október elsejétől.

Hodász István 41 éves, gyógyszerész végzettségű, a 90-es évek elején az angol Glaxo magyarországi képviseletén marketing területen dolgozott, majd a Sanofi-Aventisnél és elődvállalatainál tíz éven keresztül értékesítési és marketing vezetői pozíciókat töltött be. 1998-ban MBA diplomát szerzett a Közgazdaságtudományi Egyetemen Budapesten - olvasható a közleményben.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.