BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Autóvásárlás az istenek örömére - Fotók

Szeptemberben az újautó értékesítés 7 százalékkal nőtt a világpiacon, így a kilenchavi eladási szint már csak 9 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól.

Ez sokkal kedvezőbb a legoptimistább év eleji elemzői várakozásoknál - tájékoztatott a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője, Nagy Viktor, hozzáfűzve ugyanakkor, hogy az amerikai az orosz és az argentin piacon még mindig magas, kétszámjegyű visszaesések következtek be.

Kínában 84 százalékkal több kocsi került az utakra a múlt hónapban, mint 2008 szeptemberében, és az egyhavi értékesítés most először lépte át az egymillió darabos szintet, messze megelőzve az amerikai eladásokat.

A bővülést a vidéki lakosságnak nyújtott autóvásárlási támogatások is fűtötték. A tervek szerint a legfeljebb 1,6 literes autókra szóló, és az év végén lejáró támogatási programot meghosszabbítják, sőt, a felső határt várhatóan 2500 köbcentiméterben határozzák meg.

Indiában ötödével több, összesen 130 ezer személyautót adtak el szeptemberben, ami az alacsony hitelkamatoknak, az állami autóvásárlás támogatásnak valamint a hindu fesztiváli szezon kezdetének tudható be. A helyi hit szerint ugyanis a hindu ünnepen vásárolt fogyasztási cikkek szerencsét hoznak.

További részletek a holnapi Világgazdaságban


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.