BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

BMW: Ugrott a menedzserek eltúlzott jövedelme

A BMW-nél a jövőben nem kapnak a felső szintű menedzserek túlzó jövedelmeket. A német autógyártó cég ugyanis búcsút mond a kiemelten magas menedzseri fizetéseknek.

A jövő évtől kezdve a topmenedzserek fizetésének alakulását a gyári munkások bérének alakulásához köti - idézte az N24 a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung című lapot. "Biztosítjuk, hogy az olló két szára a konszernen belül nem fog szélesebbre nyílni" - jelentette ki Harald Krüger, a BMW személyzeti főnöke.

"A menedzsment ezzel jelentősen nagyobb veszteséget szenved el, mint a szalagnál dolgozó munkás". A BMV menedzsere ugyanakkor kritikusan nyilatkozott a bankoknál történő bónuszkifizetésekről. "Belső motivációval rendelkező munkatársakat foglalkoztatunk, nem olyanokat, akinek állandóan répát kell tartani az orruk előtt, hogy mozogjanak."

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.