BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Borúlátó a Shell vezére

A Royal-Dutch Shell olajóriás profitja jelentősen csökkent az idei harmadik negyedévben és a cég arra figyelmeztetett, hogy a kilátásai "továbbra is nagyon bizonytalanok".

A társaság közlése szerint a harmadik negyedben a profit 73 százalékkal csökkent a tavalyi azonos időszakhoz képest és összege 3,25 milliárd dollár volt. A legnagyobb európai olajcég 2008 harmadik negyedévében még 8,45 milliárd dolláros hasznot gyűjtött. A profit ezzel meghaladta az elemzői várakozásokat, ugyanakkor az eladások 43 százalékkal, 75 milliárd dollárra csökkentek.

"Nem várunk gyors élénkülést" - hangoztatta Peter Voser, a Shell elnök-vezérigazgatója."Látunk arra utaló bizonyos jeleket, hogy az energia iránti kereslet és az árak javulóban vannak, de a kilátások továbbra is nagyon bizonytalanok" – idézi a BBC a társaság vezérét.

A Roya Dutch-Shell az idei év első kilenc hónapjában egymilliárd dollárral csökkentette az költségeit, a vállalat jelenleg is napi 2,9 millió hordó olajat termel ki, csakúgy, mint a tavalyi harmadik negyedévben.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.