BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mától mindeki megkaphatja az új influenza elleni védőoltást

Megkezdte az új influenzavírus elleni oltóanyag kiszállítását a patikákba az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI). A védőoltásért legfeljebb 1938 forintot kérhetnek a gyógyszertárakban.

A patikai maximált ár azt jelenti, hogy annál többért nem, csak kevesebbért árulhatja az oltóanyagot a gyógyszertár - mondta Kárpáti Zsuzsanna, az EKI főigazgatója.

Az egészségügy és a nemzetgazdaság
Világgazdaság XIX. egészségügyi konferencia
2009. október 29.

Az Omninvest cég által gyártott hat millió adagból négy milliót térítésmentesen kapnak meg a hatóságok által kijelölt lakossági csoportok (gyermekek, nyugdíjasok, krónikus betegek, a két éven aluli gyermeket nevelők, a stratégiai ágazatban dolgozók), két milliót pedig a lakosság a házi- és foglalkozás egészségügyi orvosok receptje alapján vásárolhat meg a patikákban. Az ingyenesen járó vakcinákat szeptember végén kezdték kiszállítani az EKI-hez, ahonnan az ÁNTSZ regionális szervezeteinek segítségével jut el az oltó orvosokhoz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.