BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az ING ügyfeleit támadja az iPhone féreg

Az F-Secure számítástechnikai biztonsági cég újabb férget fedezett fel, amely a feltört iPhone-ok felhasználóra vadászva igyekszik azok belépési adatait ellopni az ING bankhoz történő bejelentkezéskor.

Ez a második rosszindulatú szoftver, amely kifejezetten a feltört iPhone-okra specializálódik, vagyis azokra, amelyeknél lehetővé tették, hogy az Apple által nem engedélyezett alkalmazások is fussanak rajtuk – tudósít a BBC.

Az F-Secure által most bemutatott féreg a holland iPhone tulajdonosokat támadja. Amikor a felhasználók megpróbálnak bejelentkezni az ING online bankolási oldalára, a szoftver egy hamis bejelentkezési lapra irányítja át őket, majd a megadott adatokat ellopja. Az új féreg ráadásul távolról, a felhasználó engedélye nélkül is képes irányítani a megtámadott iPhone-t.

Az F-Secure szakértője szerint ez első, kifejezetten rosszindulatú iPhone kártevő és egyértelmű a készítők pénzügyi motivációja. Mikko Hypponen hozzátette: elszigetelt jelenségről van szó, amely kifejezetten a holland felhasználókat érinti, de a féreg elterjedhet. Egyelőre néhány száz iPhone fertőződhetett meg, de a kártevő a wi-fi hotspotok segítségével egyik készülékről a másikra "ugorhat".

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.