BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ráznak – 14 millió telefontöltőt hív vissza a Nokia

A Nokia közlése szerint előzetes óvintézkedésként hívja vissza azt a 14 millió töltőt, amelyet a kínai BYD cég gyártott számára.

A BYD úgy fogalmazott, hogy az akkumulátortöltők tesztelése közben problémák merültek fel, a Times Online szerint a berendezések áramütést okozhatnak, mivel műanyag borításuk a használat során meglazulhat. Három modell érintett, ezek közül is a Nagy-Britanniában, Brazíliában, Argentínában és Kínában vásárolt darabokra vonatkozik a visszahívás. A BYD a Nokia tájékoztatása szerint a visszahívás teljes költségét állja.

Az elmúlt évekre visszatekintve ez a második nagyléptékű visszahívási akció a Nokiától, legutóbb 2007-ben cserélt vissza a cég 46 millió akkumulátort a Matsushita gyártási gondjai miatt. A mostani visszahívás az egyik legnagyobb a történelemben.

2006-ban a Sonynak okozott komoly presztízs veszteséget, hogy mintegy 10 millió notebook akkumulátort kellett visszahívnia. A Dell tűzeseteket követően szintén visszahívott 4,1 millió akkumulátort. Az Apple eddig 1,8 millió darabot cserélt ki túlhevülés miatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.