BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új szolgáltatás a YouTube -tól, hírportáloknak

A YouTube kifejezetten hírportáloknak szánja új hírszolgáltatását, aminek segítségével a médiumok amatőr videókkal bővíthetik kínálatukat.

A YouTube Direct például a tüntetésekről, balesetekről és hasonló eseményekről készült amatőr videókat gyűjti össze a felhasználók segítségével azért, hogy a hírportálok ebből válogatva bővíthessék saját videókínálatukat.

Mint hogy percenként mintegy 20 órányi képanyagot töltenek fel a YouTube-ra, a hírszolgáltatóknak hasznára lehet az új szolgáltatás, hiszen a közösségi portál már így is a civil újságírás egyik legfontosabb tényezője – írja az AP.

A YouTube vezetése úgy gondolja, hogy az új videók nagyobb népszerűségre tehetnek szert, ha profi hírstábok is kiszemelik azokat. Mivel a YouTube Direct a weboldalon fut majd a médium saját csatornájával párhuzamosan, ezzel növekszik a portál látogatottsága. A szolgáltatást a hírstábok testreszabhatják, például beállíthatják, hogy a videókat feltöltő felhasználók adják meg elérhetőségeiket további egyeztetés céljából.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.