BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

BKV: Minden a lopást segítette

Nem hiába ült össze a Fővárosi Közgyűlés által létrehozott, a BKV-s ügyeket vizsgáló bizottság, ugyanis kiderült: a közlekedési cégnél tapasztalható rendetlenség és szervezetlenség segítette a lopást.

„Azonnali rendteremtésre van szükség a BKV-nál” – hangsúlyozta Steiner Pál, a fővárosi MSZP frakcióvezetője. Szerinte az anarchikus állapotok miatt fordulhatott elő, hogy Sziebert György, az előzetes letartóztatásba helyezett volt jogi igazgató értékhatár nélkül köthetett szerződéseket. Ráadásul a jogi igazgatóság nem illeszkedett szervesen a cég struktúrájába, így nem volt tisztázott a vezető aláírási jogköre sem.

Hogy ez miért pont most kezdett el mindenkit zavarni, arra nincs magyarázat, de az MSZP mindenesetre felszólította Kocsis Istvánt, a cég vezérigazgatóját, hogy a bizottság következő, január 13-i ülésére tegye meg javaslatait azokra az intézkedésekre, amelyek javítják a vállalat szervezettségét.

A BKV jogi igazgatóját, Sziebert Györgyöt egy óbudai mélygarázsban érték tetten múlt pénteken, amint mintegy 10 millió forintot vett át egy, a közlekedési vállalattal szerződésben álló cég munkatársától. A Budai Központi Kerület Bíróság a Budapest Airport Zrt. jogi igazgatójával együtt hétfőn helyezték előzetes letartóztatásba Sziebert Györgyöt, a BKV ezt követően rendkívüli felmondással menesztette.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.