BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre több a magyar vendégmunkás Kínában?

A multinacionális termelő cégek terjeszkedése révén ma már nem annyira ritka a kínai munkavállalás Magyarországról sem – írja a bama.hu

A kínai munkavállaló nagyon pontos, megbízható, a magyaroknál sokkal fegyelmezettebb. Ahhoz azonban, hogy jól végezze munkáját egy dolog szükséges: részletesen meg kell mondani neki, hogy mit, hogyan csináljon - írja a bama.hu.

A portálon megjelent egyik hirdetés szerint például kesztyűszabász oktatót keresnek kínai gyárba. Az országban nincs meg a kesztyűkészítésnek a hagyománya. Ezért pontosan erre a betanító, elmagyarázó munkára kereshetnek szabászt az ázsiai országba – mondta a lapnak dr. Síkfői Katalin Ok Magyar Kesztyű Közös Vállalat igazgatója.

Az igazgató szerint a betanított kínai munkaerő kifogástalanul alkalmas az alacsonyabb, illetve közepes árfekvésű termékek elkészítésére, ugyanakkor a cég termelésének egynegyedét adó magas minőségű és árfekvésű kesztyűi továbbra is a pécsi gyárban készülnek.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.