BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hamarosan saját telefonját árulja a neten a Google

A The Wall Street Journal értesülései szerint a Google rövidesen új készüléket dob piacra, amelyet ezúttal nem a szolgáltatók forgalmaznak majd – a keresőóriás interneten keresztül maga árusítja a készüléket.

Ritka stratégia lépést tesz a Google azzal, ha az üzleti lap információinak megfelelően a mobilszolgáltatók megkerülésével telefon forgalmazásba kezd. A Reuters által idézett források azt is tudni vélik, hogy a Nexus One névre keresztelt mobilt a HTC gyártja majd, az értékesítés pedig interneten keresztül történi. A tajvani gyártó a negyedik legnagyobb szereplő az okos telefonok piacán.

A Google eddig alig vett részt a készülékek kereskedelmében, ezért a lépés komoly kihívást jelent majd a legnagyobb amerikai szolgáltatóknak: a Verizonnak és a Sprintnek, illetve az olyan okos telefongyártóknak, mint az Apple.

A cég Android nevű mobil operációs rendszere nagy sikert aratott, a Sony Ericsson és a Motorola és ezt a rendszert választották új készülékeik gyártásakor. Az IDC elemző cég szerint mostanra a kulcspiacnak számító Nyugat-Európában az Android alapú telefonok piaci részesedése elérte az 5,4 százalékot (július és szeptember között az arány 4,2 százalék volt).

Az elemzők szerint ugyanakkor a Google nem a készülékeladásokból származó bevétel kedvéért száll be a mobilkereskedelmi üzletbe. A keresőóriás célja inkább az, hogy pontosabb adatokat szerezzen a felhasználókról, akiknek azután prémium áron értékesítheti a célzott reklámokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.