BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem enged a cipőáradatnak az EU

Az Európai Unió meghosszabbította a Kínából és Vietnámból származó bőrcipőkre kirótt védővámok hatályát.

Az erről szóló döntést az EU környezetvédelmi miniszterei kedden Brüsszelben hozták meg. A dömpingellenes vámok január 3-tól további 15 hónapig maradnak érvényben.

A Vietnámból érkező bőrcipőkre 10, a kínaiakra 16,5 százalékos vámot vet ki az Európai Unió. Ezzel meghosszabbították a 2006 óta tartó vám hatályát, amellyel a közösség a kontinensen működő cipőgyártókat próbálja megvédeni – tudósít az Interactive Investor.

Ausztria, Németország és Málta nem támogatta védővám meghosszabbítását, de tartózkodtak a döntés során, így a tagállamok többsége megszavazhatta az intézkedést. Az Európai Bizottság utoljára 2008 októberében hosszabbította meg a jogszabály hatályát, magára vonva Kína és több érdekképviseleti szervezet haragját.

A dömpingvám ellenzői azzal érvelnek, hogy az EU rendelkezése mesterségesen magasan tartja a cipők árát, ugyanakkor nem nyújt megfelelő védelmet az európai gyártóknak.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.