BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nincs pénz a villanyszámlák kifizetéséhez szükséges segítségre

Az áramszolgáltató cégek extraprofitjából segítenek azoknak, akik nem tudják fizetni a villanyszámlát. Az Ökumenikus Segélyszervezetnél lévő összeget már szétosztották. Lehet pályázni a Krízisalapnál év végéig, és a Héra Alapítványnál pár napig.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet az E.ON extraprofitját osztja szét, több mint 210 millió forintot, de már három hónapja nem fogad kérelmeket, mert nincs több pénze. A szervezet szóvivője azt mondja, hogy ezer család számláján már jóváírták a támogatást és még kétezren számíthatnak segítségre igaz, lehet, hogy csak januárban, mert a pályázatok elbírálása még tart - közölte az MR1 - Kossuth Rádió.

Fekete Dániel hozzátette, hogy többnyire olyan családok fordultak hozzájuk, akiknél még nem kapcsolták ki a villanyt, de jelentős díjhátralékot halmoztak fel. Átlagosan 70-75 ezer forintos támogatásról van szó - közölte.

A szervezet szóvivője azt kéri azoktól, akik lemaradtak a pályázatról, hogy forduljanak a Krízisalaphoz, abból ugyanis az év végéig még kaphatnak támogatást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.