BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Internet Explorer hibája segítette a Google elleni támadást

A Microsoft hivatalosan elismerte, hogy az Internet Explorer 6 biztonsági problémája hozzájárult a Google ellen Kínából indított támadás sikeréhez.

Redmond biztonsági igazgatója közölte, hogy az Internet Explorer gyengesége volt az egyik tényező, amelyet a Google ellen indított hacker támadás során felhasználtak. Mike Reavey a BBC szerint úgy fogalmazott: eddig nem tapasztaltak kiterjedt akciót, mindössze a felhasználók egy elszigetelt körét érintette a biztonsági rés létezése.

A Microsoft jelenleg a biztonsági frissítésen dolgozik és előzetes iránymutatást adott a probléma elhárítására. A cég hozzátette: szerencsétlen, hogy éppen a terméküket használják fel a hackerek, de a cyber bűnözés ma már mindennapos.

Biztonsági szakértők valószínűsítik, hogy a Google és számos nagyvállalat ellen a napokban indított akciók mögött a kínai kormány áll, ezt az álláspontot osztja a McAfee alelnöke is. A hacker támadások többek között kínai emberi jogi aktivisták Gmail fiókjai ellen irányultak. A Google válaszul beszüntette a cenzúrát a kínai keresőjében és titkosította a teljes webmail rendszert. A cég kilátásba helyezte, hogy elhagyja az ázsiai országot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.